Uzun süredir tıkırtılara ara vermiş olduğumu farkettim. Birazcık şu klavyenin tozunu alalım diyorum. Biraz geriye gitmek istiyorum. Çocukluğuma kadar. İlkokula başladığımda okuma yazmayı biliyordum. Bundan daha önce söz etmiş olmam lazım. Sınıf öğretmeni bir insanın en büyük şansıdır bence. Birinci sınıfta öğretmenim Müslüm Değirmenci (bir şekilde bu satırları okuyorsanız ellerinizden öperim öğretmenim) benim için mükemmel bir rol model olmuştu. Öğretmen olmayı belki de onun sayesinde seçtim. Emin değilim.
Blog
Herkes İçin Blok Tabanlı Arduino Programlama
Sizlere daha önceden 2 kez STEM eğitimi üzerine katılmış olduğum TÜBİTAK projelerine katıldığımı aktardığım yazılar yazdım. Bir Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu olarak bulunduğumuz yüzyıl içerisinde teknoloji okur yazarı bireyler yetiştirmenin elzem olduğunu düşünüyorum.
Elma
Elma dünyanın dört bir yanında yetiştirilebilen, birçok kültürde yeri olan bir meyvedir. Ancak elma artık bir meyveden fazlası olmuş durumda. Bu konuyu aslında bir süredir düşünüyorum. Her ne kadar aşağıda yazılan başlıklarda ilk olarak akla elma gelse de bazılarının elma ile alakası bile yoktur. İlgi çekici yanı da budur işte. Elma ile yakından uzaktan alakası olmayan bir olay, bir hikaye veya bir inanış nasıl olur da elma ile özdeşleşebilir? Dahası, nasıl olur da bu olaylar dünyanın devrimsel değişimine yol açar? Dünyayı değiştiren elma mıdır yoksa dünyanın değişimi sonradan elmaya mı bağlanmıştır?
Rüya
Kalbim kadar soğuk bu şehirde yağmur altında yürümek gibiydi, yaşamakVe tütsü kokan odalarda yanan bir mum sıcaklığıydı gözlerinBelki ısıtamazdı yüreğimi amaAma bu karanlık odada önümü görmemi sağladınSayende buldum yönümü bu dağınık odadaBir yanda şiirlerimBir yanda senBir yanda kitaplar, dergilerBir yanda senBir yanda çalan kemanın eski kayıtlardan alınmış cızırtılı sesi…Bir yanda sen
Köprü
Köprü 1 – 2019 Yağmur yağıyorduOturuyor balkondaElinde sigarasıBenim için yak güzellik bir dal daBir yanda sevgim, hançerlerin var bir yandaArtık o köprü yıkıldıGelemem çağırsan da
STEM Eğitimi ve Arduino Uygulamaları Projesi
Geçen sene Şubat ayında STEM etkinlikleri üzerine bir projede Katılımcı-Rehber olarak yer aldığımı bir blog yazısında paylaşmıştım. Bu sene de 5-11 Nisan aralığında TÜBİTAK’ın destekleriyle Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilgisi Eğitimi bölümü tarafından düzenlenen “Öğretmen Adayları Geleceği Programlıyor: STEM Eğitimi ve Arduino Uygulamaları” adlı projede rehber olarak görev aldım.
STEM Seminerinden Tecrübeler
10-14 Şubat 2020 tarihleri arasında Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde “Öğretmen Adaylarına Yönelik Arduino Programlama ile STEM Etkinlikleri Hazırlama Semineri” adındaki seminerde rehber öğrenci olarak görev aldım. Aynı zamanda katılımcıydım. Halihazırda öğrencisi olduğum üniversitede, bölüm hocalarımın yürüttüğü projede bulunmak benim açımdan da oldukça verimliydi. Haydi bu seminer boyunca neler oldu bunları anlatayım..
Yapay Zeka Işığında İnsanın Evrimi
Evrim, popülasyon içi gen ve özellik dağılımlarının nesiller içerisindeki değişimidir ¹. Evrim teorisi bir yandan tartışıladursun biz yapay zeka ışığında insanın evrimine bir göz atalım.
Yapay Zeka ve SEO’nun Geleceği
Son bir yada bir buçuk haftadır Google’ın yapay zekalı asistanı Türkçe dili için de kullanıma sunuldu. Birçok teknoloji sitesinde haberler yapıldı, videolar çekildi. Muhtemelen dandik Youtube kanalları da “Google asistanını trolledik” başlıklı videolar çekmeye başlamıştır. Ancak web dünyası için daha farklı düşünmemiz bir konu daha var. Yapay zekanın ışığında SEO’nun geleceği…
İşte Hackintosh Maceram..
Merhaba 🙂